THE SMART TRICK OF AORT ANEVRIZMALARıNıN KAPLı STENTLER ILE KAPATıLMASı HAKKıNDA THAT NO ONE IS DISCUSSING

The smart Trick of aort anevrizmalarının kaplı stentler ile kapatılması hakkında That No One is Discussing

The smart Trick of aort anevrizmalarının kaplı stentler ile kapatılması hakkında That No One is Discussing

Blog Article

Kateter çıkarılması ve yara kapama: İşlem tamamlandıktan sonra, kateter dikkatlice çıkarılır ve erişim noktası kapatılır. Kasık bölgesindeki artere yerleştirilen bir cihaz veya dikişler kullanılarak arter kapatılır.

Aort anevrizmalarının tedavisinde stentlerin kullanılması, anevrizmanın genişlemesini ve yırtılma riskini azaltarak, aort damarının sağlıklı fonksiyonunu sürdürmesine yardımcı olur.

Aort anevrizması ile ilgilenen tıbbi uzmanlık alanı genellikle Kalp ve Damar Cerrahisi (Kardiyovasküler Cerrahi) veya Kardiyoloji’dir. Bu uzmanlık alanlarındaki doktorlar, aort anevrizması teşhisi, tedavisi ve takibi konularında uzmanlaşmışlardır.

Stent takıldıktan sonra hasta mutlaka hayat boyu, belli aralarla izlenmelidir. Bu izlemlerde; stentin yerinde durup durmadığına, stent dışına sızıntı olup olmadığına, anevrizma çapında değişiklik olup olmadığına bakılır. Bu izlemler direk röntgen grafisi, ultrason veya tomografi ile yapılır.

Kapak yerleştirme: Kateter, aort kapağına doğru ilerlerken, balon genişletilerek mevcut kapağın sıkıştırılması ve yeni kapak yerleştirilir. Balon genişletildikten sonra, yeni kapak sabitlenir.

Yani, bir darlığın kalp kasına yeterli kan akışını engelleyip engellemediğini belirlemek için ek bilgilere ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca, anjiyografi invaziv bir işlem olduğu için bazı riskleri ve komplikasyonları da beraberinde getirebilir.

Anevrizma kesesi içindeki oluşan kan pıhtısının koparak damar tıkanıklığına neden olması.

Aort anevrizması içinde bozulan kan akışı sonucunda kan pıhtıları oluşabilir. Bu kan pıhtıları oluştuğu yerden ayrılır ve vücudun diğer bölgelerine giderse, inme, böbrek yetmezliği veya kalp krizi gibi organ hasarlarına neden olabilir.

Aort anevrizması tedavisinde stent kullanımı, aort damarının genişlemesini ve zayıflamasını engellemek, kan damarlarının açık kalmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilir. İşte bu nedenlerle aort damarına stent takılma yöntemi tercih edilir:

Aort anevrizmalarının tedavisi genellikle cerrahi müdahale gerektiren ciddi bir durumdur ve bu alanda uzmanlaşmış doktorlar tarafından yönetilmesi önemlidir.

Bu hastalıkta asıl threat çapın beş santimetreye yaklaşması halinde oluşmaya başlar. Bu durumda hastanın acil olarak müdahale altına alınmasına gerek duyulur. Genel olarak üç santimetreyi biraz aşan durumlarda, hastanın arterinde yırtılma riski yoksa müdahaleye gerek duyulmayabilir. Bu gibi durumlarda hasta düzenli olarak yapılan tetkiklerle kontrol altında tutulur.  Eğer hastanın arterinde genişleme durmuşsa çoğu durumlarda ömür boyu ilaç bile kullanmadan sağlıklı bir hayat sürebilmektedir.

Aort anevrizması tedavisinde kullanılan stentler, aort damarının açıklığını korumaya yardımcı olur.

Abdominal aort anevrizmalarının endovasküler tamirinde Anaconda stent greft daha fazla bilgi ile erken ve orta dönem sonuçları

Kalbe balon takılması, yüksek riskli bir işlem olabilir, ancak riskler, uzman bir kardiyolog tarafından dikkatli bir şekilde değerlendirildiğinde genellikle kontrol altına alınabilir.

Report this page